Over ons

Vastelaovesknaller uit Tegelen

Dé vastelaoveskraker van 2013 komt uit Tegelen. Welk nummer straks op het LVK ook als beste uit de bus komt, het liedje ‘Hey, kiék tôch êns naor mich!’ van Wie Laater Wie Zaater is nu al een hit. In elk geval op internet. De reacties op het filmpje van de opnames die vorige week zijn gemaakt tijdens een heuse underground party, zijn laaiend enthousiast. Binnenkort verschijnt de videoclip en als de muziekband klaar is, gaan de mannen van WLZW ook live optreden. De eerste aanvragen zijn al binnen.
Wie Laater Wie Zaater zijn zeven vrienden uit Tegelen die naar eigen zeggen 365 dagen per jaar bezig zijn met vastelaovend.
Luuk Willemsen: “Het bloed dat door onze aderen stroomt, is behalve rood ook geel en groen gekleurd. Al van kindsaf zijn we zeer actief in de carnavalswereld, vooral plaatselijk maar de grenzen worden inmiddels ook geografisch steeds verder verlegd.” Elk jaar worden er nieuwe plannen gesmeed. Leidraad daarbij is de zogeheten ‘bucket list’, dingen die je volgens WLWZ als ras-vastelaovesvierder ooit een keer gedaan moet hebben. Zoals een eigen vastelaoveshit maken.

‘Hey, kiék tôch êns naor mich’ lijkt meteen een schot in de roos. Het nummer gaat over een jongen die graag in contact komt met een meisje tijdens de vastelaovend, en vice versa. Een bekend thema, maar in dit geval gaat het volgens Willemsen om jongens die niet van half werk houden. “Er is alles aan gedaan om een leuk nummer op cd te krijgen dat echt blijft plakken tussen de oren. De videoclip zorgt daarbij voor de visuele ondersteuning.

Het filmpje is opgenomen op een locatie die WLWZ graag geheim wil houden en laat volgens de zeven vastelaovesgekken zien hoe het er aan toe zou moeten gaan op een avondje uit tijdens de vastelaovend. “Je ziet en proeft als het ware de sfeer van vastelaovend zoals het hoort te zijn. In een leuke en gezellig omgeving met veel verklede mensen genieten van muziek en plezier maken met elkaar.”

De clip is een echte aanrader om in de stemming te komen.

 

Wie Laater Wie Zaater.